Sunday, May 1, 2011

Orang Johor memang hebattt..

"selamat datang srikandi negara"....eh..biar betul....toleh kanan..toleh kiri...betul laaa....Pakcik ni panggil i srikandi...auwwwww...tp itu la situasinya bile singgah di warong cendol kat Senawang. uols pernah singgah tak?? 
...Klu g area sana..cari la kedai cendol tu..bila di telek pd rasa..ermmmm...biase2 je...tp keunikannya yg buat cendol tu special...unik dari segi layanan dan strategi pemasaran..ceewahhhh...beli satu mangkuk pastu boleh tambah2 tanpa sebarang bayaran. bestkan...ye la..pakcik ni pun x akan rugi ngan cara tu...sape yang minum cendol sampi satu baldi? ye tak?...bole meletup perut...hahahaha

Pakcik tu sendiri pun special..peramah yang amat..yg paling unik dia boleh bercakap pasal sejarah dengan lancarnya..siap fakta dan statistik..tak tau la betul ke tak coz i mmg fail bab sejarah ni..bila dia tau kitaorg ni dr Johor..mula la dia bercerita di khalayak ramai tentang kehebatan orang2 Johor.. banyak la dia cite tentang kehebatan orang Johor. I pun dah x ingat.Laju sangat dia bercerita. Yang pasti berkali2 dia puji orang Johor. Memang bangge giler masa dia cerita tu...sempat lagi wat teka teki

"banyak2 gunung di N.Johor, gunung apa yg tdk bole diukur ketinggiannya?
....Gunung Lambak....
........coz kena kumpulkan dulu baru bole ukur ketinggiannya..."

hahahaha.....Ya Allah, celotehnya mmg best...

Eh..lupa nak bgtau nama kedai tu.....CENDOL LEMAN DAWI...haaa..tu dia...017-6992995..siap no telefon lg. nama dan no tel ni mmg bersepah kat sekeliling kedai dia tu...

ni la Pakcik Leman..hensem kan?

Ni i bagi direction ye...semoga bisnes Pakcik Leman makin maju..Jgn lupa komisyen ye pakcik...

Keluar je tol Senawang, ambik jalan ke Rembau-Tampin. Lebih kurang 5 KM camtu, jumpa plak stesen keretapi Sg Gadut...1km lepas tu..jumpe la CENDOL LEMAN DAWI....

Takkan sesat punye....bestttt...



suka suki di kedai cendol Lewan Dawi

3 comments:

lagenda said...

mak pernah minum di cendol leman dawi ni dulu..rasa cendol?? Biasa2 je

cuma, yg istimewanya adalah keramahan pakcik leman tu dan kepetahan dia mengingati semua keluasan negeri2 dlm m'sia

Ibu Comel Sedunia said...

kadang2 kelako gak tngok pakcik leman tu..betul ke fakta2 yg dia bg tu..x smpt plak nam ambk note.hihihi

KatekateKite said...

fuhhh cam best jerk!

dah la peberet tuh cendol!

kene ajak my family lah macam nih! =D

tapi betul ke biasa2 je cendol die? hahahahaa... takpelah! leh jalan2 cuti2 melesia! haha.