Thursday, April 28, 2011

Pandu Uji VIP Proton Exora

Terujanya bila dapat peluang untuk join this program. Mulanya mmg tak menaruh harapan pun..saje suka2 sign up link yang red mummy bg tu. Lepas beberapa hari, orang proton call..tanye mcm2..lbh kurang cam interview nak mtk keja. Last sekali dia bgtau, pemilihan akan diumumkan melalui email..lantak korang la...

Tak disangka..tak diduga..dpt email dr Proton, pergh..terus melompat & call en. hubby...nak join tak? bila dpt green light terus nyatakan persetujuan..Memandangkan event ni dijalankan di KL so penginapan turut ditaja oleh penganjur di The Royale Bintang The Curve.

Pagi 23 April, semua peserta yang menginap di Royale Hotel telah dijemput oleh pihak Proton ke Sunway Giza, Kota Damansara. Kenderaan rasmi..tentunya PROTON EXORA...Selepas sesi pendaftaran, semua peserta diberi taklimat dari pihak penganjur terutamanya dari aspek keselamatan sebelum dibawa ke Desa Parkcity untuk sesi uji pandu di litar..

Gedik santai di Fullhouse Cafe, Sunway Giza
Cabaran bermula.......

First time ikut konvoi..best gak..Half way ke Desa Park City, En. Hubby telah menunjukkan skill pemanduan berhemahnya...sampi je di 'litar' Desa Park City, bermula la aktiviti2 yang mencemaskan...nasib baik bukan i yang memandu..selamatttt...TAPI...ku sangka panas sampai ke petang, rupanya....bila Mr. Ivan Khong umumkan untuk tukar driver..pergh...nak tercabut jantung den...i kena wat emergency break dan juga laluan berhalangan...tak sangka...bole buat bebbb...Pastu kami kena wat ujian menyusun bagasi dan orang dalam Exora mengikut catatan masa terpantas..membuat reverse parking ngan mata tertutup (hanya mendengar arahan pasangan sahaja). Macam biase En. Hubby bawah & i arah. ...i kn mmg suka mengarah..untuk aktiviti yg ni...kami dpt mata tinggi coz mmg pantas...keserasian la katakan...




After that kami konvoi semula ke Fullhouse, Sunway Giza untuk aktiviti seterusnya iaitu talk from pelbagai pihak. Habis je sesi talks, masa yang ditunggu2....

Sekali lagi...satu kezutan..cam AF plak....nah ni dia


hehehe...ok la kn...selain dpt door gift from Proton, kami juga dihidangkan dengan layanan istimewa from Thann Sanctuary @ One World...bila dah penat, dpt plak manjakan diri kat spa.mmg best...layannnnn

TERIMA KASIH PROTON.......

5 comments:

Queen of Pirus said...

congratulation Lia...kita nak follow blog awak...tapi mcm tak keluar je icon utk join...kenapa ye?

Cik Puan Bunga said...

Eh ada tu... kat bahagian Follower tu.

syahrul rizal said...

memang best kan, saya dgn family pun joint juga.....yang bawa anak perempuan yg tak pernah duduk diam tu.......tak sempat pun nak berkenalan dgn semua......

Ibu Comel Sedunia said...

syahrul rizal: ingat2...tu la..x smpt nak berkenalan ngan semua kn..klu ada sesi perkenalkan diri lg best...ye tak?

lagenda said...

weeewit! Kan..setuju2..x berkesempatan nk cemolot dgn semua. Ramai gak rupanya blogger yg join event tu yek..